De kleine eva uit de kromme bijlstraat

Een muziektheatervoorstelling gepresenteerd door deKoraal
 
Eind 1953 schreef Louis Paul Boon een poëtisch relaas over de moord op een klein meisje, gebaseerd op krantenknipsels uit 1937. Accordeonist Tuur Florizoone en actrice Jessa Wildemeersch brengen een ontroerende, muzikale interpretatie van dit literaire meesterwerk.
Deze muziektheatervoorstelling is de vierde samenwerking tussen Wildemeersch en Florizoone. In 2003 maakten ze `Me, Mike en Mustafa', gevolgd door `De Misfit in Me' in 2006. Beide voorstellingen werden geselecteerd voor Theater aan Zee (jong werk). In 2009 werkten ze samen voor Poetry Meets Music, een initiatief van Canvas en Klara voor de uitreiking van de Herman de Coninckprijs. Nu ze zich op de ijzersterke tekst van Louis Paul Boon baseren, ben je verzekerd van een topavond.
 
De interpretatie die Wildemeersch en Florizoone maken is een mix van poëzie, spoken word en jazz en leent zich voor een intieme theaterscène , maar past ook perfect op locatie (bibliotheek, museum,..). 
 
Jessa Wildemeersch (creatie en spel) kreeg in 2005 het lifetime membership aan de gerenommeerde Actors Studio in New York. Ze tourde door Noord-Amerika, België en Irak met de monoloog `Margaret's Awakening', een tekst van Kamiel Vanhole over de landvoogdes Margaretha van Oostenrijk.
Haar nieuwe voorstelling `Dagen zonder data' in samenwerking met Braakland/Zhe Bilding tourt momenteel door Vlaanderen en heeft haar Internationale première op Intersections Festival in Washington, DC. 
 
Tuur Florizoone (accordeon en compositie) bewijst dat hij met zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek. In 2008 kreeg hij op het Filmfestival van Gent de World Soundtrack Award voor zijn passionele score van de Vlaamse film `Aanrijding in Moscou'.
 
Waar:
Vrijdag, 11 maart 2016 om 20 uur (deuren 19 uur)
HaBoBIB, Verhaegenlaan 5, 3150 HAACHT
 
Inkom: €10,-

 


comments powered by Disqus

Mar11