Over deKoraal

In de lente van 2012 zag deKoraal in Haacht het levenslicht. Kort daarna werd ze als feitelijke cultuurvereniging erkend door het Haachtse gemeentebestuur.

deKoraal ontleent haar naam aan de in de 16de eeuw door schoolmeester Petrus Mertens gestichte koraalschool in Haacht. Meer informatie over Petrus Mertens en ‘zijn’ school is te vinden in de historiek.

deKoraal organiseert unieke evenementen op verrassende plekken. Die zijn er volop te vinden in het landelijke Haacht met zijn vele natuurgebieden, parken en al dan niet beschermde gebouwen en woningen. Maar deKoraal wil vooral verrassen met unieke concerten, voorstellingen van woord-, zang- en toneelkunsten, tentoonstellingen van beeldende/ambachtelijke kunsten, liefst in combinatie met elkaar om ‘kruisbestuiving’ te bevorderen.

De bestuursleden zijn dan ook mensen met een groot hart voor cultuur en met veel ervaring in het organiseren van evenementen. Zo is Raymond Gellaerts bekend voor zijn fotografie en zijn digirama’s zoals Haacht Ondersteboven. Jonny Mannaerts zorgt ervoor dat alle nodige materiaal in optimale toestand ter plaatse komt. Maurice Van der Speeten is al decennialang, sinds 'Kulturama' en kunstgalerij Forum en nu meer dan ooit als voorzitter van Kunststichting Perspektief een begrip inzake beeldende kunsten en het bevorderen van cultuurbeleving. Annemie De Coninck is voorzitter van de Haachtse cultuurraad, tevens adviescommissie voor de programmatie van GC Den Breughel.

Waar mogelijk wordt er samengewerkt met de vele andere verenigingen die welig groeien en bloeien in Haacht.

Voor hapjes en tapjes doet deKoraal een beroep op landbouwers, zelfstandigen en de Wereldwinkel van Haacht, waarbij gestreefd wordt naar milieuvriendelijke en CO2-arme evenementen.

Stuur feedback